ASK THE EXPERTS!

Ρωτήστε τους ειδικούς δερματολόγους μας για κάθε σας πρόβλημα.

13 Μαρτίου 2019

Πες Αντίο στο Τοπικό Πάχος

600x435 fat

Πες Αντίο στο Τοπικό Πάχος

Ονειρεύεσαι ένα καλλίγραμμο και σφριγηλό σώμα, χωρίς τοπικά συσσωρευμένο λίπος και κυτταρίτιδα; Αυτές είναι οι τρεις καλύτερες θεραπείες για να το αποκτήσεις.

Είναι γεγονός πως ακόμη και οι γυναίκες εκείνες που έχουν ιδανικό ΔΜΣ και γυμνάζονται συστηματικά, συχνά ταλανίζονται από τοπικά συσσωρευμένο λίπος, που ανθίσταται σθεναρά ακόμη και στις πιο σκληρές δίαιτες και στα πιο εξαντλητικά προγράμματα άσκησης, αλλά και από κυτταρίτιδα, που ως γνωστόν δεν κάνει διακρίσεις και εμφανίζεται με την ίδια ευκολία σε όλες τις ηλικίες και σε όλους τους σωματότυπους. Με το «φυσικό» τρόπο, δηλαδή με δίαιτα και άσκηση, αφενός τα αποτελέσματα θέλουν πάρα πολύ καιρό για να αρχίσουν να φαίνονται και αφετέρου δεν μπορούν ποτέ να είναι στοχευμένα. Δηλαδή, μία γυναίκα που έχει τοπικό πάχος στους μηρούς της, πρώτα θα χάσει λίπος από όλο το υπόλοιπο σώμα της -το οποίο μπορεί και να μη θέλει να χάσει- και τελευταία θα αρχίσει ίσως να βλέπει μία βελτίωση στην περιοχή που την ενδιαφέρει. Εδώ ακριβώς έρχονται οι πλέον σύγχρονες θεραπείες της αισθητική ιατρικής, για να προσφέρουν στοχευμένα αποτελέσματα, στην περιοχή που τα θέλουμε και στο χρόνο που το επιθυμούμε.

LipoShock

Μία πολύ νέα και εξαιρετικά πρωτοποριακή θεραπεία, που δρα απολύτως στοχευμένα και αντιμετωπίζει δραστικά το τοπικό πάχος, χάρη στη δύναμη των Shock Waves. Οι ειδικά σχεδιασμένες κεφαλές της συσκευής δίνουν τη δυνατότητα στο γιατρό να δρα σε δύο επίπεδα και να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τόσο το τοπικά συσσωρευμένο λίπος όσο και την κυτταρίτιδα, μη επεμβατικά, ανώδυνα και χωρίς χρόνο αποθεραπείας. Η θεραπεία στηρίζεται στα ακουστικά κύματα υψηλής συχνότητας, τα οποία κατευθύνονται στα βαθύτερα στρώματα, ώστε να προκαλέσουν επιλεκτικά μείωση του όγκου και καταστροφή των λιποκυττάρων, αλλά και πιο επιφανειακά, ώστε να κινητοποιήσουν τον οργανισμό για παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα την εμφανή βελτίωση της κυτταρίτιδας. Το LipoShock είναι εξαιρετικά ασφαλές και μπορεί να πραγματοποιηθεί όλες τις εποχές του έτους. Ανάλογα με την έκταση του προβλήματος, διαμορφώνεται και το πρωτόκολλο της θεραπείας, όμως γενικά απαιτούνται 4-6 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 20 ημερών μεταξύ τους.

Cooltech

Πρόκειται για μία θεραπεία πολύ νέα που έχει ήδη αγαπηθεί από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, χάρη στα εξαιρετικά της αποτελέσματα. Η κρυολιπόλυση βασίζεται στο γεγονός πως τα λιποκύτταρα είναι ευαίσθητα στο ψύχος και δεν επιβιώνουν κάτω από κάποια συγκεκριμένη θερμοκρασία, έτσι η συσκευή Cooltech λειτουργεί ψύχοντας ουσιαστικά και τελικά εξαφανίζοντας το λίπος. Η ειδικά σχεδιασμένη κεφαλή προκαλεί ελεγχόμενη ψύξη στην υπό θεραπεία περιοχή (από +5ºC έως – 11ºC) σε μεγάλο βάθος και απόλυτα στοχευμένα. Έτσι, αφενός τα λιποκύτταρα καταστρέφονται και αποβάλλονται φυσικά από τον οργανισμός μέσω του λεμφικού συστήματος και αφετέρου η όλη διαδικασία προκαλεί την παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης με αποτέλεσμα τη σταδιακή σύσφιξη και τη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος. Ανάλογα με την έκταση του προβλήματος, διαμορφώνεται και το πρωτόκολλο της θεραπείας, όμως γενικά απαιτούνται 3-5 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 1 μηνός μεταξύ τους, αν και από την πρώτη κιόλας συνεδρία αρχίζεις να βλέπεις τη διαφορά.

Mesocellulysis

Η πιο γνωστή για την αποτελεσματικότητά της θεραπεία κατά του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας είναι η μεσοθεραπεία. Πρόκειται για τη διαδικασία της έγχυσης δραστικών ουσιών στο μεσόδερμα με τη βοήθεια πολύ λεπτών ενέσεων. Το κοκτέιλ έγχυσης περιλαμβάνει λιποδιαλυτικές, αγγειοπροστατευτικές και συσφικτικές ουσίες, όπως καφεΐνη, καρνιτίνη, αμινοξέα, βιταμίνες, συσφικτικούς παράγοντες και ουσίες που ενισχύουν τη μικροκυκλοφορία της περιοχής. Το λίπος διασπάται απολύτως στοχευμένα και βελτιώνεται η λεμφική κυκλοφορία στην περιοχή, γεγονός που βελτιώνει αισθητά την εικόνα του δέρματος. Ανάλογα με την έκταση του προβλήματος, διαμορφώνεται και το πρωτόκολλο της θεραπείας, όμως γενικά απαιτούνται 4-8 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 1 εβδομάδας και εν συνεχεία ακόμη 4 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 15-30 ημερών.

NEWSLETTER Εγγραφείτε για να μάθετε τα νέα του Neotis