ASK THE EXPERTS!

Ρωτήστε τους ειδικούς δερματολόγους μας για κάθε σας πρόβλημα.

20 Αυγούστου 2019

Το Know How των Διακοπών

Sun 2571158 1280

Μάθε ό,τι χρειάζεται να γνωρίζεις για να προστατεύσεις το δέρμα σου και να γυρίσεις από τις διακοπές με επιδερμίδα φρέσκια και υγιή, και όχι ταλαιπωρημένη και αφυδατωμένη.

 

 

Είναι αλήθεια πως οι διακοπές μας είναι η περίοδος που περιμένουμε όλο το χρόνο. Θάλασσα, παραλίες, νησιά, χερσαίοι προορισμοί, καλό φαγητό, χαλάρωση, ζεστές οικογενειακές στιγμές, ηρεμία και διασκέδαση, όλα είναι στο πρόγραμμα. Και είναι ακόμη πιο αλήθεια πως το δέρμα μας στις διακοπές φαίνεται πιο λαμπερό και πιο υγιές, όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο λόγος που στις διακοπές όλες μοιάζουμε πιο όμορφες δεν είναι πως το δέρμα μας «περνάει καλά», αλλά πως αφενός το μαύρισμα κρύβει τις ατέλειες και αφετέρου πως η χαλάρωση και η ξεγνοιασιά φαίνονται στο πρόσωπό μας. Όμως, αν δεν προσέξουμε και δεν φροντίσουμε το δέρμα μας στις διακοπές, τότε θα βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων, όταν πλέον το μαύρισμα αρχίσει να σβήνει και αποκαλυφθεί η ζημιά που έχει γίνει με την επιδερμίδα μας να είναι αφυδατωμένη και ξηρή, να έχει περισσότερες λεπτές γραμμές και ρυτίδες, να είναι θαμπή και μουντή και να έχει παρουσιάσει πανάδες και μελαγχρώσεις. Οι ειδικοί δερματολόγοι και οι επιστημονικοί συνεργάτες του Ιατρικού Κέντρου Neotis συγκέντρωσαν πρακτικές συμβουλές και έξυπνες οδηγίες και συνέταξαν ένα Holiday Know How, ώστε να σε βοηθήσουν να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου στις διακοπές και να γυρίσεις ακόμη πιο όμορφη και λαμπερή από ότι έφυγες.  

 

 

Πρακτικές Συμβουλές των Διακοπών

  1. Η αντηλιακή προστασία είναι απολύτως απαραίτητη όλες τις ώρες της έκθεσής μας στο ήλιο, όχι μόνο όταν βρισκόμαστε στην παραλία. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να χρησιμοποιούμε πολύ βαριά αντηλιακά και με πολύ υψηλούς δείκτες προστασίας. Ανάλογα με την ώρα της ημέρας μπορούμε να επιλέγουμε αντηλιακά με πιο χαμηλό δείκτη (20-30) και απλώς να φροντίζουμε να τα ανανεώνουμε συχνά, ιδίως τις ώρες που βρισκόμαστε στη θάλασσα ή κάνουμε θαλάσσια σπορ.
  2. Η χρήση καπέλου επίσης προστατεύει σημαντικά το δέρμα του προσώπου μας από την έντονη ηλιακή ακτινοβολία και τη φωτογήρανση, οπότε καλό είναι να επιλέξουμε ένα καπέλο που να μας πηγαίνει και να μας αρέσει και να μην το βγάζουμε καθόλου. Άλλωστε τα ψάθινα καπέλα είναι το πιο hot trend αυτού του καλοκαιριού, όπως άλλωστε και οι ψάθινες τσάντες!
  3. Το αντηλιακό είναι εξαιρετικό μέσο προστασίας της επιδερμίδας μας, αλλά πρέπει να γνωρίζουμε πως βαραίνει κάπως το δέρμα μας, γι’ αυτό και πρέπει να καθαρίζουμε καλά το πρόσωπό μας με ένα ήπιο καθαριστικό στο τέλος της ημέρας.
  4. Ο ενδελεχής καθαρισμός και η σωστή ενυδάτωση του δέρματός μας είναι επιβεβλημένα στις διακοπές. Είναι αλήθεια πως όλες μας τείνουμε να χαλαρώνουμε λίγο και να μην φροντίζουμε σωστά την επιδερμίδα μας όταν βρισκόμαστε μακριά, όμως αυτό είναι μέγα λάθος. Πρέπει να ξεβαφόμαστε σωστά, να καθαρίζουμε το δέρμα μας προσεκτικά και να ακολουθούμε πιστά τη ρουτίνα ενυδάτωσής μας, ακόμη πιο σθεναρά από ότι κάνουμε στην καθημερινότητά μας στην πόλη.
  5. Η κρέμα ματιών, η ενυδατική μας και μία ήπια καθαριστική λοσιόν, μαζί με το αντηλιακό μας, είναι τα πράγματα που πρέπει να μπουν πρώτα από όλα τα άλλα στη βαλίτσα μας και να μην αμελούμε τη χρήση τους στις διακοπές.
  6. Η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνεται στις διακοπές, κάτι που συντελεί περαιτέρω στην αφυδάτωση της επιδερμίδας μας. Πρέπει απαραιτήτως να ενυδατώνουμε συχνά και συστηματικά τον οργανισμό μας όλη μέρα στις διακοπές μας, πίνοντας άφθονο νερό και φυσικούς χυμούς και προσέχοντας να αποφεύγουμε τις υπερβολές και τις καταχρήσεις στη διατροφή μας.
  7. Τις κρίσιμες ώρες της ηλιοφάνειας, δηλαδή 12-4, καλό είναι να επιλέγουμε να βρισκόμαστε στη σκιά και να απολαμβάνουμε το μπάνιο μας με αυξημένη συχνότητα εφαρμογής της αντηλιακής μας προστασίας.
  8. Τα αντηλιακά μαλλιών, εκτός από το χρώμα των μαλλιών μας, προστατεύουν ως ένα βαθμό και το δέρμα του κρανίου μας, που στις γυναίκες με λεπτά μαλλιά καίγεται εύκολα.
  9. Είναι βασικό στις διακοπές να ακολουθούμε μία ισορροπημένη διατροφή, όσο αυτό είναι δυνατόν φυσικά, με πολλές σαλάτες και φρούτα, καθώς συμβάλουν στην ενυδάτωση και την αποτοξίνωση του οργανισμού και του δέρματος.
  10. Ο ιδρώτας και η ζέστη μπορούν να δημιουργήσουν διάφορους ερεθισμούς στην επιδερμίδα μας, γι’ αυτό πρέπει να φροντίζουμε να ενυδατώνουμε το σώμα μας με ένα καλό after sun ή ένα ενυδατικό γαλάκτωμα μετά το μπάνιο μας και να κάνουμε συχνά ντους, που να μην επιτρέπουν στον ιδρώτα να δημιουργεί αντιδράσεις στο δέρμα μας.
NEWSLETTER Εγγραφείτε για να μάθετε τα νέα του Neotis