ASK THE EXPERTS!

Ρωτήστε τους ειδικούς δερματολόγους μας για κάθε σας πρόβλημα.

Θεραπείες

Botox/Dysport

Η κορυφαία θεραπεία αντιμετώπισης των ρυτίδων


Πρόκειται για την πιο δημοφιλή και αποτελεσματική θεραπεία εξάλειψης των ρυτίδων έκφρασης, με χιλιάδες εφαρμογές στην Ελλάδα και εκατομμύρια παγκοσμίως κάθε χρόνο να καθιστούν το Botox/Dysport τον «βασιλιά» της αντιγήρανσης. Οι ρυτίδες έκφρασης χωρίζονται σε 2 κατηγορίες: τις δυναμικές ρυτίδες, που σχηματίζονται όταν κάνουμε εκφράσεις και μετά εξαφανίζονται, και τις στατικές ρυτίδες, που είναι εμφανείς και παραμένουν στο πρόσωπο μας ακόμη και όταν αυτό βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας. Οι δυναμικές ρυτίδες μετατρέπονται σε στατικές με το πέρασμα του χρόνου, καθώς και με τη συμμετοχή της φωτογήρανσης. Το Botox/Dysport είναι η θεραπεία που εξαλείφει τις στατικές ρυτίδες και προλαμβάνει τις δυναμικές προτού εξελιχθούν και αυτές σε στατικές.


Τι πρέπει να γνωρίζω

Όσο περνούν τα χρόνια οι ρυτίδες έκφρασης γίνονται πιο εμφανείς, πιο βαθιές και παραμένουν ορατές ακόμη και όταν το πρόσωπο είναι ανέκφραστο. Το άνω τριτημόριο του προσώπου, και συγκεκριμένα το μέτωπο, το μεσόφρυο και το λεγόμενο «πόδι της χήνας» είναι οι περιοχές που πλήττονται περισσότερο από το φαινόμενο αυτό. Η κατάσταση αυτή αναστρέφεται με εντυπωσιακά αποτελέσματα με την ενέσιμη μικρό-έγχυση των σκευασμάτων Botox και Dysport. Κοινό συστατικό τους είναι η δραστική ουσία βουτυλινική τοξική Α (BTX –Α). Με τη χρήση της BTX-A οι μύες χαλαρώνουν, οι ρυτίδες λειαίνονται εμφανώς, ενώ προλαμβάνεται ο σχηματισμός και η εμφάνιση νέων. Η δραστική ουσία δεν απορροφάται από τον οργανισμό και έχει εξαιρετικό προφίλ ασφαλείας. Χρησιμοποιείται για περισσότερα από 30 χρόνια σε 8 διαφορετικές ειδικότητες για όλα τα είδη μυϊκών δυσλειτουργιών και παθήσεων. Εδώ και πολλά χρόνια το προϊόν έχει εγκριθεί για την αισθητική του χρήση και την αντιμετώπιση των ρυτίδων από τις μεγαλύτερες και αυστηρότερες κρατικές αρχές (Η.Π.Α., Καναδάς, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία κτλ.). Είναι σημαντικό να ειπωθεί πως ο γιατρός πρέπει να γνωρίζει καλά την ανατομία του προσώπου και να έχει εξειδίκευση στην χορήγηση της ουσίας, ώστε να εξαλείψει τις ρυτίδες χωρίς να επηρεάσει την εκφραστικότητα του προσώπου.

Στόχος είναι ένα νεανικό και όμορφο και σε καμία περίπτωση ένα ανέκφραστο πρόσωπο.


Πώς λειτουργεί

Η θεραπεία εφαρμόζεται με μια σειρά από μικροσκοπικές ενέσιμες εγχύσεις BTX-A στην περιοχή του μετώπου, του μεσοφρύου και γύρω από τα μάτια με στόχο την βελτίωση των υπαρκτών και την πρόληψη των μελλοντικών ρυτίδων. Ο μυς ακινητοποιείται προσωρινά και σταματά να κάνει συσπάσεις με αποτέλεσμα το δέρμα να μην «σπάει» και να μην ταλαιπωρείται περεταίρω. Η λειτουργία της BTX-A συνίσταται στον περιορισμό της ακούσιας λειτουργίας των μυών που προκαλούν τις δυναμικές ρυτίδες. Έτσι, αν στο πρόσωπο δεν έχουν ακόμη σχηματισθεί οι στατικές ρυτίδες, με την αδρανοποίηση των μυών που είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία τους, επιτυγχάνεται η πλήρης αποφυγή τους, και στην περίπτωση που οι στατικές ρυτίδες έχουν ήδη σχηματισθεί, η δράση της ουσίας, περιορίζοντας την κίνηση των μυών, οδηγεί στη σταδιακή λείανση και μείωση του βάθους τους. Η θεραπεία διαρκεί μόλις 10 λεπτά και μετά επιστρέφουμε κανονικά στις δραστηριότητές μας, ενώ τα αποτελέσματα αρχίζουν να φαίνονται περίπου 3 ημέρες αργότερα και ολοκληρώνονται πλήρως σε 15 περίπου ημέρες. Η διάρκεια του αποτελέσματος προσεγγίζει τους 6 μήνες, αλλά μπορεί να κρατήσει και περισσότερο.  


Αποτελέσματα

Εμφανείς και εντυπωσιακή μείωση των ρυτίδων έκφρασης. Το μέτωπο γίνεται λείο χωρίς ρυτίδες και αύλακες, η ρυτίδα του μεσοφρύου μειώνεται σημαντικά και οι ρυτίδες στο «πόδι της χήνας» βελτιώνονται αισθητά. Τα φρύδια ανασηκώνονται ελαφρώς, δημιουργώντας ένα πιο ζωντανό βλέμμα, και το πρόσωπο παρουσιάζει συνολικά μία πολύ πιο φρέσκια και νεανική εικόνα. Η εφαρμογή Botox/Dysport μπορεί να γίνει και στο περίγραμμα του προσώπου για εμφανή αποτελέσματα ανόρθωσης.


Botox/Dysport & Neotis

Είναι πολύ σημαντικό η χορήγηση του Botox/Dysport να γίνεται με την κατάλληλη τεχνική, στα ενδεδειγμένα σημεία και στις σωστές ποσότητες, ώστε να φέρνει τα εξαιρετικά του αποτελέσματα χωρίς να επηρεάzει την εκφραστικότητα του προσώπου κατά τρόπο που να φαίνεται αφύσικο το αποτέλεσμα. Στο Ιατρικό Κέντρο Neotis το έμπειρο και άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό εξατομικεύει απόλυτα τη θεραπεία, ώστε να αντιμετωπίζει τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε προσώπου ξεχωριστά και να μπορεί να χαρίσει ένα τέλειο και απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. Το Botox/Dysport στα κατάλληλα ιατρικά χέρια εγγυάται θεαματικά αποτελέσματα σε ελάχιστο χρόνο και χωρίς περιττό κόστος και χρόνο αποθεραπείας. Επισκεφθείτε σήμερα το χώρο του Ιατρικού Κέντρου Neotis και απολαύστε ένα απόλυτα φυσικό και άκρως νεανικό πρόσωπο με εγγυημένη ασφάλεια.

Video Gallery
NEWSLETTER Εγγραφείτε για να μάθετε τα νέα του Neotis