ASK THE EXPERTS!

Ρωτήστε τους ειδικούς δερματολόγους μας για κάθε σας πρόβλημα.

22 Ιανουαρίου 2019

Botox

Ανδρική Υπόθεση

Ποιος είπε πως, επειδή είσαι άνδρας, δεν έχεις δικαίωμα σε ένα φρέσκο και νεανικό πρόσωπο ή στη σωστή φροντίδα της εικόνας σου;

Οι εποχές που οι άνδρες μπορούσαν να περιποιηθούν το εαυτό τους μόνο με ένα καλό ξύρισμα και λίγο aftershave έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Σήμερα ο σύγχρονος άνδρας, προκειμένου να είναι ανταγωνιστικός τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, καλείται να παραμένει ακμαίος και να φροντίζει την εικόνα του σε κάθε επίπεδο. Γυμνάζεται, ασχολείται με το σώμα και την υγεία του, είναι λεπτός και αθλητικός, υιοθετεί υγιείς συνήθειες και πρακτικές και φυσικά περιποιείται το πρόσωπό του, ώστε να διατηρεί τη φρέσκια και νεανική εικόνα, που απαιτεί πλέον από αυτόν, όχι μόνο ο κοινωνικός περίγυρος, αλλά και ο ανταγωνιστικός επαγγελματικός στίβος. Στο πλαίσιο ακριβώς αυτό, οι πλέον δημοφιλείς αντιγηραντικές θεραπείες της αισθητικής ιατρικής δημιούργησαν ειδικά πρωτόκολλα εφαρμογής με καθαρά ανδρικό πρόσημο, ώστε να μπορούν να προσφέρουν μία νεανική και ακμαία εικόνα στο ανδρικό πρόσωπο, χωρίς να διακυβεύουν την αρρενωπότητα των χαρακτηριστικών του.

Botox

Το θαυματουργό Botox φυσικά και δεν θα μπορούσε να αποτελεί μόνο γυναικείο προνόμιο και σήμερα είναι τόσο διαδεδομένη πλέον η εφαρμογή του στο «ισχυρό φύλο», που στις ΗΠΑ και την Αγγλία έχει και το δικό του όνομα, το γνωστό Brotox. Το υλικό έγχυσης παραμένει φυσικά η βοτουλινική τοξίνη, που έχει την ιδιότητα να αναστέλλει την κίνηση των μυών εντός των οποίων εγχέεται, αλλά στην περίπτωση του “Brotox” αυτό που αλλάζει είναι η προσέγγιση και ο τρόπος εφαρμογής. Έτσι, όταν η εφαρμογή αφορά στους άνδρες, στόχος είναι μεν η βελτίωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, όμως χωρίς να επηρεαστούν καθόλου τα βασικά χαρακτηριστικά της αρρενωπότητας, δηλαδή οι αδρές γραμμές, οι αυστηρές γωνίες και τα έντονα ζυγωματικά, που καθορίζουν την πρότυπη ανδρική εικόνα. Στους άνδρες λοιπόν η έγχυση γίνεται για βελτίωση του μεσοφρύου και των ρυτίδων γύρω από τα μάτια, χωρίς καθόλου όμως να επηρεάζεται η κινητικότητα του μετώπου και με μεγάλη προσοχή να μην ανασηκωθούν καθόλου τα φρύδια, που είναι ένα κατεξοχήν γυναικείο χαρακτηριστικό. Ο γιατρός φροντίζει τα σημεία έγχυσης και οι ποσότητες του φαρμάκου να είναι τέτοιες, ώστε το πρόσωπο να παίρνει την αύρα και τη φρεσκάδα της νεότητας, χωρίς όμως να αλλοιώνεται η εκφραστικότητα και η κίνηση στην περιοχή.

Υαλουρονικό Οξύ

Πρόκειται για το πιο διάσημο filler αντιγήρανσης και φυσικά το ανδρικό κοινό δεν θα μπορούσε να το αγνοήσει. Και εδώ, όπως και στην περίπτωση του Brotox, αυτό που αλλάζει δεν είναι το ίδιο το filler, αλλά ο τρόπος εφαρμογής, η προσέγγιση και η φιλοσοφία του αποτελέσματος. Εξορισμού οι ανδρικές ρυτίδες είναι πιο βαθιές και έχουν μεγαλύτερη δυναμική από τις γυναικείες, καθώς η ποιότητα του δέρματος, η υφή του και η κατασκευή του είναι διαφορετικές. Φυσικά και το γεγονός πως οι άνδρες δεν περιποιούνται την επιδερμίδα τους στο βαθμό που το κάνουν οι γυναίκες, παίζει και αυτό το ρόλο του. Έτσι, όταν μιλάμε για έγχυση υαλουρονικού οξέος σε ανδρικό πρόσωπο, στις περισσότερες περιπτώσεις χρησιμοποιείται ειδικό υαλουρονικό οξύ αυξημένης πυκνότητας, ενώ η έγχυση γίνεται με τρόπο τέτοιο που δεν στοχεύει να εξαφανίσει εντελώς τις ρυτίδες και τις γραμμές, αλλά απλώς να τις απαλύνει και να τις μειώσει. Έτσι, το πρόσωπο φαίνεται πιο φρέσκο και ξεκούραστο, αλλά δεν αλλάζει σε τίποτα η αρρενωπή του έκφραση.  

NEWSLETTER Εγγραφείτε για να μάθετε τα νέα του Neotis