ASK THE EXPERTS!

Ρωτήστε τους ειδικούς δερματολόγους μας για κάθε σας πρόβλημα.

13 Μαρτίου 2019

Skin Patches No More

600x435 skin color

Skin Patches No More

Πανάδες, κηλίδες και δυσχρωμίες δεν χρειάζεται να χαλούν την εικόνα σου στον καθρέπτη. Τώρα είναι η στιγμή να μάθεις πως θα τις αντιμετωπίσεις οριστικά με τα πιο ασφαλή και αποτελεσματικά εξατομικευμένα πρωτόκολλα θεραπείας.

Η φωτογήρανση, ένα φαινόμενο που πλήττει σε εξαιρετικά υψηλό ποσοστό τους μεσογειακούς λαούς όπως εμείς, συμπεριλαμβάνει πολλές διαφορετικές εκδηλώσεις που σχετίζονται με την εμφάνιση της επιδερμίδας μας. Μία από αυτές είναι οι δερματικές δυσχρωμίες, οι πανάδες και οι κηλίδες που κάνουν την εμφάνισή τους από πολύ νεαρή ήδη ηλικία στο πρόσωπο, το ντεκολτέ και τη ράχη των χεριών μας. Το πέρασμα του χρόνου και η συνεχής παρατεταμένη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία κάνουν την κατάσταση όλο και χειρότερη. Έτσι, ενώ μπορεί να διαθέτουμε ένα καθόλα όμορφο πρόσωπο με καλό τόνο δέρματος και σφριγηλή νεανική όψη, οι σκουρόχρωμες κηλίδες και οι δερματικές ανομοιομορφίες μπορεί να χαλούν την εικόνα μας. Η αντιμετώπιση των συγκεκριμένων σημαδιών της φωτογήρανσης όμως δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί όλο το χρόνο, καθώς η έκθεση στον ήλιο είναι απαγορευτική σχεδόν για όλες τις θεραπείες που μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημά μας. Ο χειμώνας, και ιδίως το διάστημα από Δεκέμβριο έως Μάρτιο, είναι ιδανικό για κάθε τέτοιου τύπου αναπλαστική θεραπεία, καθώς και η ηλιοφάνεια είναι περιορισμένη και η ένταση του ήλιου είναι ιδιαιτέρως ασθενής. Έτσι, αν θέλεις να απαλλαγείς από πανάδες και δυσχρωμίες και να έχεις ένα καθαρό και ομοιόμορφο πρόσωπο την άνοιξη (που πια δεν θα μπορείς να ξεκινήσεις τη θεραπεία), τώρα είναι η ώρα να αναζητήσεις το πρωτόκολλο που ανταποκρίνεται στις δικές σου ανάγκες. Τρεις είναι σήμερα οι κορυφαίες θεραπείες της αισθητικής ιατρικής, που μπορούν να κάνουν τα skin patches σου παρελθόν με απόλυτη ασφάλεια, το Fraxel Restore: Dual Laser, τα Medical Peelings και το MesoShine. Και οι τρείς αυτές θεραπείες εφαρμόζονται μεμονωμένα ή συνδυαστικά, ανάλογα με την έκταση και το βάθος του προβλήματος, τις ιδιαίτερες απαιτήσεις και ανάγκες της επιδερμίδας σου και το φωτότυπο στον οποίο ανήκει το δέρμα σου.

Fraxel Restore: Dual

Πρόκειται για μία εξαιρετικά αποτελεσματική αναπλαστική θεραπεία, που λειτουργεί χάρη στη δύναμη της κλασματικής φωτοθερμόλυσης και φέρει την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Βασίζει τα θεαματικά της αποτελέσματα στην μικρο-κλασματική τεχνολογία της, που με απλά λόγια σημαίνει πως η κεφαλή του laser δεν παράγει μία ενιαία δέσμη ενέργειας αλλά χιλιάδες μικροδέσμες, οι οποίες εισχωρούν απευθείας στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και να δρουν εκ των έσω, χωρίς να επηρεάζουν τις επιφανειακές δερματικές στοιβάδες. Ανάμεσα σε κάθε μικρο-χτύπημα μένει ανέπαφος υγιής ιστός, γεγονός που κάνει την αποθεραπεία εξαιρετικά σύντομη και την όλη διαδικασία εξαιρετικά ασφαλή. Η ενέργεια του laser εξαχνώνει τις δερματικές ατέλειες στη ρίζα τους και ταυτόχρονα κινητοποιεί τον οργανισμό για παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης με αποτέλεσμα τη αναγέννηση του δέρματος, απαλλαγμένου πια από τις δερματικές βλάβες. H θεραπεία απαιτεί 3-5 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 15 ημερών μεταξύ τους.

Medical Peelings

Πρόκειται για μία διαδικασία που έχει ως αποτέλεσμα έναν πολύ βαθύ και ξεκάθαρα ιατρικό καθαρισμό της επιδερμίδας. Τα medical peelings χωρίζονται σε ελαφρά, μεσαία και εν τω βάθει και ουσιαστικά αποτελούν ουσίες που εφαρμόζονται σε ολόκληρο το πρόσωπο και παραμένουν εκεί για κάποια λεπτά, προκαλώντας την ελεγχόμενη απολέπιση των ανώτερων στιβάδων της επιδερμίδας μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αφενός την απομάκρυνση των δυσχρωμιών και αφετέρου την κινητοποίηση των αναπλαστικών μηχανισμών του οργανισμού για τη δημιουργία νέου και υγιούς δέρματος. Ανάλογα με το πρόβλημα και το βάθος του, ο γιατρός θα μας προτείνει το κατάλληλο medical peel για την περίπτωσή μας. Όσο πιο ισχυρές είναι οι δραστικές ουσίες του peeling, τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το διάστημα της αποθεραπείας. Συνήθως συστήνονται 3-4 συνεδρίες με απόσταση 10-20 ημερών μεταξύ τους.  

MesoShine

Η γνωστή και εξαιρετικά δημοφιλής τεχνική της ενέσιμης μεσοθεραπείας δίνει εντυπωσιακά αποτελέσματα και στην αντιμετώπιση των σημαδιών της φωτογήρανσης. Το MesoShine περιέχει ειδικές δραστικές ουσίες για λεύκανση και ανάπλαση της επιδερμίδας και εξαφανίζει δυσχρωμίες, μελάσματα, κηλίδες, πανάδες και κάθε ανομοιομορφία στο χρώμα του δέρματος, αφήνοντας την επιδερμίδα καθαρή και χωρίς ατέλειες. Το κοκτέιλ ουσιών της συγκεκριμένης μορφής μεσοθεραπείας περιέχει ασκορβικό οξύ, Kojic acid, Phytic acid, Pyruvic acid και Morus alba, και άλλες δραστικές ουσίες που εισχωρούν στο δέρμα και επιτυγχάνουν ανάπλαση εκ των έσω, ενώ η ίδια η διαδικασία ενεργοποιεί τους ινοβλάστες για παραγωγή νέο κολλαγόνου και ελαστίνης. Συστήνονται 2-6 θεραπείες με απόσταση 1-2 εβδομάδων μεταξύ τους για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, ενώ το MesoShine λειτουργεί εξαιρετικά και ως συμπληρωματική των παραπάνω θεραπειών.

 

 

NEWSLETTER Εγγραφείτε για να μάθετε τα νέα του Neotis