ASK THE EXPERTS!

Ρωτήστε τους ειδικούς δερματολόγους μας για κάθε σας πρόβλημα.

Θεραπείες

Mesocellulysis

Η πιο αποτελεσματική ενέσιμη απάντηση σε κυτταρίτιδα και τοπικό πάχος


Πρόκειται για μία εξαιρετικά αποτελεσματική μέθοδο αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας και του τοπικά συσσωρευμένου λίπους με τη μορφή της ενέσιμης μεσοθεραπείας. Η Mesocellulysis επιτυγχάνει άμεση λιποδιάλυση και βελτίωση της υφής και της ποιότητας του δέρματος, αφήνοντας την επιδερμίδα λεία και ομοιόμορφη και το σώμα λεπτό και αρμονικό, χωρίς τοπικό πάχος και ψωμάκια.


Τι πρέπει να ξέρω

Η κυτταρίτιδα οφείλεται σε μια σειρά από παράγοντες. Η συσσώρευση λίπους κάνει τα λιποκύτταρα να διογκώνονται προκειμένου να το αποθηκεύσουν. Έτσι, ενώ τα φυσιολογικά λιποκύτταρα έχουν διάμετρο ενάμιση χιλιοστό, τα διογκωμένα λιποκύτταρα της κυτταρίτιδας μπορούν να φτάσουν μέχρι και το ενάμιση εκατοστό. Τα λιποκύτταρα αυτά εμποδίζουν τη σωστή ροή στο φλεβικό και λεμφικό σύστημα, τα αγγεία, δηλαδή, που μεταφέρουν πολύτιμες θρεπτικές ουσίες στους ιστούς. Έτσι, η περιοχή όπου αποθηκεύεται το λίπος νεκρώνεται και νοσεί, μαζί και οι ίνες του κολλαγόνου και της ελαστίνης που το περιβάλλουν, οι οποίες σκληραίνουν και δημιουργούν τη γνωστή «όψη φλοιού πορτοκαλιού». Παράλληλα, οι ινοβλάστες, τα κύτταρα που παράγουν τις ίνες του κολλαγόνου, δεν αιματώνονται σωστά και γι’ αυτό δεν παράγουν καινούργιες ίνες. Επίσης, το γυναικείο σώμα είναι προγραμματισμένο γενετικά να αποθηκεύει λίπος στην περιοχή των γλουτών, της κοιλιάς και των μηρών, για να προσαρμοστεί σε μία πιθανή εγκυμοσύνη. Η αυτή κατάσταση επιδεινώνεται με κακή διατροφή, κάπνισμα, έλλειψη άσκησης και στρες, που οδηγούν στην υπερβολική συσσώρευση λίπους στα λιποκύτταρα, με αποτέλεσμα αυτά να διογκώνονται, να πιέζουν το δέρμα ανομοιόμορφα και να σχηματίζεται στην επιφάνεια του η κυτταρίτιδα.

Ταυτόχρονα, η περιορισμένη σωματική δραστηριότητα και ο χρόνος που περνάει μειώνουν την παραγωγή ινών κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να χάνει την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητά της και να επέρχεται η χαλάρωση. Όλα τα παραπάνω προβλήματα αντιμετωπίζονται σήμερα δραστικά με τη μέθοδο Mesocellulysis.

 
Πώς λειτουργεί

Η ενέσιμη θεραπεία Mesocellulysis έχει λιποδιαλυτικές ιδιότητες και επιτυγχάνει λιπόλυση στην υπό θεραπεία περιοχή, ενώ συγχρόνως βοηθάει στην ανάπλαση του δέρματος και στη βελτίωση της κυτταρίτιδας. Η Mesocellulysis στοχεύει στη διάλυση του λιπώδους ιστού στα σημεία όπου πλεονάζει (Lipolysis) και στην καταστροφή του ινώδους ιστού που δημιουργεί την «όψη πορτοκαλιού» (Cellulysis), ενώ παράλληλα δρα βελτιώνοντας τη λεμφική κυκλοφορία. Η θεραπεία εφαρμόζεται σε κοιλιά, μηρούς, γλουτούς, κνήμες και μπράτσα και προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες κάθε σώματος. Ανάλογα με την έκταση και τον τύπο του προβλήματος, επιλέγονται οι κατάλληλοι συνδυασμοί μικρών ποσοτήτων λιποδιαλυτών, αγγειοπροστατευτικών, αγγειοτονωτικών, συσφικτικών ουσιών και βιταμινών και εγχέονται κατευθείαν στο μεσόδερμα, διαπερνώντας το φραγμό της κεράτινης στιβάδας, όπου συνήθως σταματούν τα προϊόντα των κλασικών θεραπειών. Οι συνεδρίες γίνονται 1 φορά την εβδομάδα για 4-8 εβδομάδες και στη συνέχεια κάθε 15-30 ημέρες για επιπλέον 4 φορές. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή από τις πρώτες κιόλας ημέρες.

 
Αποτελέσματα

Η προηγμένη θεραπεία Mesocellulysis επιτυγχάνει ανανέωση και σύσφιξη του δέρματος, διάλυση του λιπώδους ιστού στις υπό θεραπεία περιοχές, καταστροφή του ινώδους ιστού που ευθύνεται για την εμφάνιση της κυτταρίτιδας και βελτίωση της λεμφικής κυκλοφορίας. Το αποτέλεσμα είναι μία αρμονική και σφριγηλή σιλουέτα, χωρίς τοπικά συσσωρευμένο λίπος και αντιαισθητική «όψη φλοιού πορτοκαλιού».

 
Mesocellulysis & Neotis

Στο Ιατρικό Κέντρο Neotis το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό μελετά την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και καταλήγει στο εξατομικευμένο πρωτόκολλο θεραπείας που ταιριάζει στον συγκεκριμένο κάθε φορά σωματότυπο. Επισκεφθείτε το Ιατρικό Κέντρο Neotis και γνωρίστε από κοντά τις ευεργετικές δράσεις της μη επεμβατικής θεραπείας Mesocellulysis.  

Photo Gallery
NEWSLETTER Εγγραφείτε για να μάθετε τα νέα του Neotis