ASK THE EXPERTS!

Ρωτήστε τους ειδικούς δερματολόγους μας για κάθε σας πρόβλημα.

Θεραπείες

A.T.R

Η απόλυτη θεραπεία αντιγήρανσης πραγματοποιείται με το ίδιο μας το αίμα.

 

Πρόκειται για μία εξαιρετικά καινοτόμο θεραπεία της αισθητικής ιατρικής, που κερδίζει διαρκώς έδαφος και συχνά διεκδικεί τον τίτλο της «αγαπημένης των celebrities». Αυτό ισχύει για δύο λόγους: πρώτον για τα εξαιρετικά αποτελέσματα αντιγήρανσης που προσφέρει και δεύτερον γιατί το γεγονός πως πραγματοποιείται με το ίδιο μας το αίμα καθιστά την εν λόγω θεραπεία απολύτως ασφαλή. Η θεραπεία ATR (Autologous Tissue Rejuvenation – Αυτόλογη Αναζωογόνηση των Ιστών) είναι μια τεχνική ενέσιμης βιοδιέγερσης, που αξιοποιεί τα ενεργά αιμοπετάλια και λευκά αιμοσφαίρια του πλάσματος του ίδιου μας του αίματος, με σκοπό την πρόληψη αλλά και την εξάλειψη των σημαδιών της γήρανσης σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ, χέρια και σώμα.

 

Τι πρέπει να γνωρίζω

Η ATR θεωρείται σήμερα η πιο ραγδαία εξελισσόμενη και δημοφιλής θεραπεία αντιγήρανσης, ανάπλασης και αναζωογόνησης και έχει γίνει η αγαπημένη γυναικών και ανδρών εξαιρετικά επωνύμων σε ολόκληρο τον κόσμο, γιατί χαρίζει πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα με απόλυτη ασφάλεια. Το γεγονός πως το «υλικό» που εγχέεται στις υπό θεραπεία περιοχές είναι ένα προϊόν που προκύπτει από το ίδιο μας το αίμα, ανάγει την ATR σε θεραπεία υψίστης ασφαλείας, αφού δεν υπάρχει καμία πιθανότητα αλλεργικής αντίδρασης ή απόρριψης από τον οργανισμό. Η θεραπεία ουσιαστικά λειτουργεί, απελευθερώνοντας αυξητικούς παράγοντες που ρυθμίζουν τη λειτουργία των ιστών και συμβάλλουν στην αναγέννηση του δέρματος.

 

Πώς λειτουργεί

Η ATR κερδίζει διαρκώς έδαφος, καθώς, πέραν των λοιπών πλεονεκτημάτων της, είναι και εξαιρετικά απλή και εύκολη στην εφαρμογή, ενώ δεν απαιτεί καθόλου χρόνο αποθεραπείας. Ο γιατρός προχωρά σε μία απλή αιμοληψία, λαμβάνοντας περίπου 20ml αίματος, το οποίο τοποθετεί σε ειδική συσκευή φυγοκέντρισης, ώστε να απομονωθεί το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα από τα λοιπά συστατικά του αίματος. Τα αιμοπετάλια έχουν μέσα τους αυξητικούς παράγοντες (PRP), που ουσιαστικά είναι πρωτεΐνες με αναπλαστικές και επανορθωτικές ιδιότητες, Έτσι με τη φυγοκέντριση ο γιατρός απομονώνει τα αιμοπετάλια, τα οποία και ενεργοποιεί με την προσθήκη νουκλεοτιδίων. Το πολύτιμο μείγμα που προκύπτει εγχέεται με τη μορφή της μεσοθεραπείας, δηλαδή με πολλαπλές μικρό-ενέσεις σε όλη την υπό θεραπεία περιοχή και λειτουργεί πλέον ως δεξαμενή απελευθέρωσης αυξητικών παραγόντων.

 

Αποτελέσματα

Το πλούσιο σε κύτταρα και ενεργοποιημένο πλέον πλάσμα διεγείρει την αναπαραγωγή και τη διαφοροποίηση των οστεοβλαστών, ευνοώντας τη σύνθεση νέου κολλαγόνου και συμβάλλοντας ταυτόχρονα στο σχηματισμό ενός τρισδιάστατου δικτύου ελαστικών ινών, χαρίζοντας σφριγηλότατα, ελαστικότητα, ενυδάτωση εκ των έσω και λάμψη που διαρκούν στο χρόνο. Έτσι, η ATR προσφέρει βαθιά ενυδάτωση, εμφανή σύσφιξη, εντυπωσιακή λάμψη και ουσιαστική ανάπλαση σε μία και μοναδική θεραπεία, που διαρκεί 40 - 60 λεπτά, ενώ για τη συντήρηση του αποτελέσματος απαιτείται επανάληψη της θεραπείας κάθε 6 - 12 μήνες, ανάλογα με το πρόβλημα.

 

ATR & Neotis

Στο Ιατρικό Κέντρο Neotis το έμπειρο και άκρως καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό εφαρμόζει τη θεραπεία ATR με εντυπωσιακά αποτελέσματα στο πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ για ανάπλαση και αναζωογόνηση του δέρματος, για την αντιμετώπιση των λεπτών ρυτίδων και για εκ των έσω ενυδάτωση, καθώς επίσης και στη ράχη των χεριών για αναζωογόνηση και στα μπράτσα, την κοιλιά, την έσω επιφάνεια των μηρών και τα γόνατα για σύσφιξη του χαλαρωμένου δέρματος. Σε περιπτώσεις έντονης χαλάρωσης η ATR μπορεί να πραγματοποιηθεί συνδυαστικά με θεραπεία ραδιοσυχνοτήτων (Thermage, Accent) για ακόμη πιο ολοκληρωμένα αποτελέσματα σύσφιξης, ενώ στην περιοχή του προσώπου μπορεί να συνδυαστεί με Botox ή εμφυτεύματα Υαλουρονικού Οξέος (Restylane, Perlane, Juvederm) για διόρθωση των ρυτίδων έκφρασης και γέμισμα των βαθύτερων ρυτίδων και χορδών. Επισκεφθείτε σήμερα κιόλας το Ιατρικό Κέντρο Neotis για να βρείτε το συνδυασμό που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.

NEWSLETTER Εγγραφείτε για να μάθετε τα νέα του Neotis